Avfuktaren TrygghetsVakten Vind

TrygghetsVakten Vind och Sorptionsavfuktare DH2

TrygghetsVakten tillverkar i Kungsängen två olika typer avfuktare för kallvindar. TrygghetsVakten Vind Classic och Sorptionsavfuktare DH2.

TrygghetsVakten Vind Classic är

  • Extremt energisnål och utan konkurrens den mest energieffektiva vindsavfuktaren
  • Minimalt underhåll – inga filterbyten
  • Lång livslängd och 7-års garanti som kan uppgraderas till 10 år
  • Hög säkerhet – dubbla system som motverkar fukt
  • Uppfyller byggnorm BBR 06 gällande fukt och brandskydd

Vindsavfuktaren Trygghetsvakten Vind Classic känd från Äntligen hemma i Tv4 och Sofias änglar samt Arga snickaren i TV5.

Principen från TrygghetsVakten Vind är verifierad av Chalmers samt Lunds Tekniska Högskola och  sitter idag i ca 20 000 fastigheter.

TrygghetsVakten Vind är är baserad på hygrodynamisk avfuktning som skyddar vinden från fukt, lukt, mögel och röta.

Vindsavfuktaren är byggd med hjälp av modern teknik med ett minimalt krav på underhåll, en extremt låg energiförbrukning motsvarande några hundralappar per år. Tack vare det minimala underhållskravet och avfuktarens långa livslängd kan vi erbjuda marknadens säkraste lösning för uteluftsventilerade vindar.

Vill du komma i kontakt med en installatör?

TrygghetsVakten Vind använder hygrodynamisk ventilation, det vill säga, övervakar klimatet i vindsutrymmet och jämför det med utomhusklimatet. Systemet ventilerar in torr luft när det är möjligt och torkar genom värme de få gånger per år som det behövs.

Vindsavfuktare

Systemet avfuktar extremt energisnålt genom att dra nytta av torrare perioder.  Du hittar mer gällande avfuktare för vind i rubrikerna uppe till vänster.

Önskar du komma i kontakt med en installatör?  Klicka här!

TrygghetsVakten DH2 robust sorptionsavfuktare

DH2 robust sorptionsavfuktare för vindar

TrygghetsVakten har också en speciellt utvecklad adsorptionsavfuktare för kallvindar. DH2 klarar de vintertid mycket låga temperaturer som förekommer på vindar utan att den anrikade, utgående fuktiga vattenångan omvandlas till kondensvatten.  Dock bör man låta en fackman installera sorptionsavfuktare på vinden eftersom dragning av av den så kallade våtluften från avfuktaren kräver fackmannamässig behörighet för att inte riskera vattenskador.

DH2 klarar utan några problem även de mycket höga temperaturerna sommartid samt minusgrader vintertid vilket kan annars slita ut en sorptionsavfuktare i förtid.

Hög driftsäkerhet och marknadens längsta garanti för sorptionsavfuktare  vid registrering blir totalt sju år som kan uppgraderas till 10år.  Allt förutsatt att filter byts enligt instruktioner.

Vindsavfuktare

DH2 torkar mycket snabbt  ut en fuktig vind men kan inte mäta sig i TrygghetsVakten Vinds extremt låga energiförbrukning över en längre tid. Men på vissa otillgängliga vindar kan en installation av en DH2 bara vara det enda alternativet.

Önskas offert eller support av val rätt typ av vindsavfuktare för din vind?  Klicka här!