info@trygghetsvakten.se
på installation?
TrygghetsVakten Krypgrund skyddar effektivt mot fukt, mögel och röta. Enkel att installera och miljövänlig.
TrygghetsVakten Krypgrund är en miljövänlig termisk luftavfuktare för krypgrund och torpargrund. Avfuktaren skyddar din krypgrund eller torpargrund mot fuktrelaterade skador såsom lukt, mögel och röta. Avfuktaren är okomplicerad att installera och mycket enkel att sköta.
TrygghetsVakten krypgrund är en modern avfuktare konstruerad uteslutande för att skydda krypgrunder och torpargrunder mot vanligt förekommande fukt- och mögelskador. I och med att systemet är skräddarsytt för krypgrunder, utan att behöva ta hänsyn till andra avfuktningsbehov är det ett självklart val för skydd av din krypgrund.
Driftssäkerhet, underhåll och stabilitet över tid är andra egenskaper vi tagit hänsyn till när vi konstruerade denna avfuktare för 20 år sedan och det gäller fortfarande. TrygghetsVakten krypgrund designad för att hålla väldigt många år utan underhåll.
Installationen är okomplicerad och en del hanterar den på egen hand.
Energiförbrukningen är mycket låg jämfört med andra krypgrundsavfuktare. Ofta mindre än en fjärdedel. Det vill säga ca 5-7 kWh per kvm och år. Ett hus med en byggyta på 90 kvm har oftast en årsförbrukning på mindre än 600 kWh. Denna siffra sänks dessutom radikalt om Trygghetsvakten kombineras med krypgrundsisolering
TrygghetsVakten krypgrund ingår som en delkomponent i förmodligen marknadens mest geniala krypgrundsavfuktare Pro-X. Det vill säga om det i efterhand skulle visa sig vara extremt fuktigt eller vara höga radonhalter så uppgraderar man enkelt anläggningen.
Faktum är att TrygghetsVakten krypgrund i många hus inte märks i den totala energiförbrukningen, dvs uppvärmningskostnaden sjunker mer eller lika mycket än vad TrygghetsVakten krypgrund förbrukar för sin egen del.
Huvudsakligen beror det på att krypgrunden eller torpargrunden kyls ut mindre på att isoleringen i bjälklaget är effektivare då den är torr. Många användare har uppgett att dom även upplever att golven blir varmare vintertid.
TrygghetsVakten krypgrund skyddar också mot illaluktande jordbakterier (mikrobiell lukt) och andra fuktskador genom att den relativa fuktigheten hålls nere. Framtida behov av mögelsanering i krypgrunden hindras effektivt.
Läs mer om hur krypgrundsavfuktaren fungerar här
För krypgrunder av storleken 10 – 40 kvm. Värmekabeln har en fri ände och längden är 30 meter lång. Den är optimal för Attefallshus, sommar- och fritidshus eller krypgrunder med små avdelade utrymmen.
är vår mest sålda version. För 30 – 70 kvm stora krypgrunder. Denna TrygghetsVakt har en enkelledad värmekabel med returströmmen inne i värmekabeln. Vid installation av TrygghetsVakten Krypgrund 50m skall alla ytterväggar i grunden skyddas av värmekabeln.
TrygghetsVakten TVK85 är för lite större grunder 70-85 kvm. Den har två 30 meters värmekablar som utgår från en och samma styrning. Är grunderna större än 85 kvm beställs två eller flera TrygghetsVakten beroende på storlek
Det centrala hos TrygghetsVakten är en inbyggd dator som med hjälp av temperatur- och fuktsensorer registrerar klimatet i krypgrunden eller torpargrunden. Kontinuerligt beräknar TrygghetsVakten om det börjar närma sig risk för att mögel eller rötsvampsporer kan växa.
Om så är fallet hindrar TrygghetsVakten groprocessen från att fullbordas genom att värma krypgrunden eller torpargrunden med en värmekabel.
TrygghetsVakten verkar alltså genom att höja temperaturen i utrymmet. När temperaturen stiger sjunker den relativa fuktigheten, vilket är gynnsamt eftersom mögel och rötsvamp kan växa vid för allt för hög relativ fuktighet. En grads temperaturhöjning ger hela 5% sänkning av relativa fuktigheten.
Med tiden så torkar också grunden ur då varm luft kan bära mer fukt än kall luft. Detta innebär att ventilationsluften tar med sig mer fukt ut än vad som kommer in. Principen är densamma som gör att det är torrt inomhus på vintern när värmen är på.
Alla TrygghetsVakten produkter är moduluppbyggda. Detta gör det mycket enkelt att uppgradera eller bygga ut systemet. Har du en större krypgrund är 70 kvm eller är krypgrunden avdelad, kompletterar du bara med ytterligare enheter.
Är grunden mycket fuktig eller att den behöver skyddas från radon eller lukt kan man enkelt uppgradera till en TrygghetsVakten Pro-X.
TrygghetsVakten monteras i blindbotten, dvs taket i krypgrunden eller torpargrunden. Datorenheten skruvas fast och värmekabeln spikas på plats med med medföljande kabelklammers.
Det är huset och dess inneboende du vill skydda, inte marken, och därför gör TrygghetsVakten bäst nytta vid blindbotten. Eftersom varm luft stiger kommer luften vid blindbotten att avfuktas mer än vid marken, precis som önskat. Det är sällan det behövs några stora temperaturökningar, en höjning med 3°C sänker den relativa fuktigheten med ca 15 procentenheter.
Köld- och fuktlasten i en krypgrund eller torpargrund med marktäckning kommer nästan enbart från grundmurar och med luften som ventileras in. Därför monteras TrygghetsVaktens värmeslinga längs med grundmuren. Har du valt TrygghetsVakten Krypgrund 50m eller 30m ska minst alla ytterväggar täckas av värmekabeln. Ett överskott av kabel leds in i mitten av grunden.
Vanligt är att installera en sorptionsavfuktare i krypgrunden. Denna lösning fungerar också bra, men det finns flera skäl till att istället välja TrygghetsVakten Krypgrund eller Pro-X.
Diagrammet nedan visar skillnaden i kostnad mellan avfuktaren TrygghetsVakten Krypgrund och sorptionsavfuktare.
TrygghetsVakten gör samma jobb som en sorptionsavfuktare, men till mycket mindre totalkostnad.
TrygghetsVakten Krypgrund och Pro-X är dessutom nästant underhållsfri. En sorptionsavfuktare kräver ett årligt filterbyte vilket kostar både tid och pengar. Hoppar man över servicen, skjuter energiförbrukningen i höjden och livslängden förkortas avsevärt.
Diagrammet jämför skaderisken hos sorptionsavfuktare och TrygghetsVakten Krypgrund. Båda är effektiva metoder för att skydda krypgrunden mot fuktskador.
Eftersom ventilerna är fortsatt öppna efter installation av Trygghetsvakten Krypgrund, innebär inte ett eventuellt strömavbrott någon omedelbar fara. Man har god tid på sig att få igång strömmen innan mögel börjar växa.
Med sorptionsavfuktare installerad är det dock bråttom, då dess princip bygger på totalt instängd luftvolym och därmed stängda ventiler fukten kan inte evakueras vid strömavbrott. Redan efter någon vecka kan mögel växa och följden av strömavbrottet kan bli sanering.
Slutsatsen är att TrygghetsVakten Krypgrund och Pro-X är en säkrare lösning än sorptionsavfuktaren, om det finns risk för driftavbrott som inte omedelbart åtgärdas. Om man inte bor i huset året om, tex ett sommarhus, är det direkt olämpligt att täta alla ventiler!
Diagrammet jämför energiförbrukningen hos en av de ledande sorptionsavfuktarna och TrygghetsVakten Krypgrund. TrygghetsVakten är mer än tre gånger så energieffektiv, och med en tunn tilläggsisolering i grunden, mer än fyra gånger så energieffektiv som en traditionell sorptionsavfuktare.
Om du väljer att byta ut din befintliga sorptionsavfuktare mot TrygghetsVakten Krypgrund eller Pro-X tar det oftast mindre än fem år innan du kan räkna hem affären.
Energibesparingen blir naturligtvis ännu intressantare ju större krypgrund du har.
Trygghetsvakten Krypgrund är helt tyst, medan sorptionsavfuktaren har fläktar som låter.
Trygghetsvakten Krypgrund levereras med upp till tio års garanti och har en skattad livslängd som överstiger alla andra avfuktare på marknaden eftersom att den inte har några rörliga delar.
Principen bakom TrygghetsVakten Krypgrund är att utnyttja de egenskaper som fysiken och krypgrunden erbjuder och hjälpa dessa förhållanden på traven. Allt för att med så lite energi som möjligt skapa ett klimat i krypgrunden eller torpargrunden som skyddar mot fukt, lukt mögel och röta.
Det är därför en krypgrund sällan har några problem under vinterhalvåret. Krypgrunden är ofta varmare än vad det är utomhus och fukten vandrar ut genom ventilera i krypgrunden.
Genom att värma luften en grad sänker du den relativa fuktigheten med fem procentenheter. Om du har 85% relativ luftfuktighet vid 15 grader och höjer temperaturen med två grader blir således den relativa luftfuktigheten 75%.
Detta innebär att när värme tillförs i krypgrunden, stiger den mot trossbotten och sprider ut sig. Genom detta skyddar den trossbotten och syll mot fukt, mögel och röta.
TrygghetsVakten Krypgrund suger inte in fuktig utomhusluft som sorptionsavfuktare eller kondensavfuktare gör. Att suga in varm luft från boytan till krypgrunden höjer i princip alltid den relativa fuktigheten.
Genom att TrygghetsVakten Krypgrund på den faktiska risken för skador blir energiförbrukningen tre till fem gånger lägre än med traditionella avfuktare. De flesta andra avfuktarna på marknaden styr bara på relativ fuktighet. TrygghetsVakten Krypgrund styr på ytterligare två parametrar för att spara el.
Att se till att allt vatten från stuprör rinner bort från huset skall ses som en grundläggande åtgärd. Om vatten kan tränga in i krypgrunden när det regnar kommer det att behövas avsevärt mer energi för att avfukta. Det behöver inte vara fritt vatten i krypgrunden för att förbrukningen skall gå upp utan det räcker med ett visst påslag på grundmur för att du skall få mer driftstid. Se till att alla stuprör rinner fritt och bort från grundmuren.
Om du har en bristfällig dränering kommer du att få ett högre tillskott av fukt via grundmurarna och marken. En dränering håller normalt i 30 till 40 år. Mot grundmuren skall det ligga en spalt med dränerande material, exempelvis singel. Isolera gärna muren utifrån med fuktgenomträngligt material som exempelvis Isodrän, Pordrän eller Opti Drain. Eventuella planteringar skall sluta åtminstone 40 cm innan grundmuren.
Isoleringen ska i första hand placeras på utsidan av muren. Detta är tyvärr inte alltid möjligt då det ofta inbegriper en omfattande grävning runt fastigheten. Man väljer då att placera isoleringen på insidan av grundmuren. Det blir bäst effekt om du isolerar marken 1,5 gånger tjockare än insidan av muren. Läs mera gällande isolering.
När du installerar TrygghetsVakten Krypgrund är det bra om du behåller så mycket ventilation som möjligt. Mängden ventilation som krävs är avhängigt hur stort fukttillskott du har i grunden.
God ventilation är viktigt ur radonsynpunkt och generellt bör man inte minska ventilationen i en krypgrund.
Att uppgradera Trygghetsvakten Krypgrund till en TrygghetsVakten Pro-X är oftast det etablerade sättet att styra ventilationen i en krypgrund. Pro-X har högre effekt till en lägre energiförbrukning än TrygghetsVakten krypgrund.
Om det är snörika vintrar kan man med fördel skotta snön mot krypgrundsmuren vilket isolerar mot köldstrålningen. När sedan vårvärmen kommer smälter snön och värmestrålningen kan tränga fritt in i krypgrunden.
Kontakta gärna oss om du vill få en offert från certifierad installatör, få mer information om avfuktarna, beställa en fuktkontroll eller har frågor gällande fukt i krypgrunder och vindar. Är du intresserad av att bli utbildad till TrygghetsVakteninstallatör så är du också välkommen att kontakta.
Fungerar det på alla grundläggningar?
Har du sk. platta på mark går det inte att montera TrygghetsVakten, och har du en källare som du håller uppvärmd till minst 13°C, är det oftast effektivast med en vanlig kondensavfuktare eller kylavfuktare.
TrygghetsVakten är konstruerad för att vara det effektivaste fuktskadeskyddet i kalluftsventilerade utrymmen som krypgrunder, torpargrunder och vindsutrymmen.
Kan jag installera i krypgrunden på egen hand?
Ja, det är många som installerar TrygghetsVakten Krypgrund själv. Det finns inga tekniskt komplicerade moment och installationsanvisningarna är utförliga. De övriga modellerna är lite mera komplicerade och installeras bäst av en certifierad installatör.
Önskar du få en offert från en certifierad installatör så fyll i ett kontaktformulär så kommer någon ut och tittar på grunden.
Fråga
Jag tänker installera en avfuktare i krypgrunden. Jag tittade på hemsidan men kan inte själv riktigt utläsa vilken typ jag bör ha. Ni har ju olika varianter och med olika kapacitet.
Går det generellt att säga vad ni rekommenderar till ett hus byggt 1992, 89 kvm byggyta och med begynnande tillväxt av mikrobiell påväxt?
Svar
Till ett hus byggt 1992 på 89 kvm utan luktsmitta bör det räcka fint med 2 enheter av typen TrygghetsVakten Krypgrund 50m i kombination med krypgrundsisolering & ångspärr Isoreflekt.
Önskar man höja avfuktningskapaciteten ytterligare går det att uppgradera i efterhand till en Pro-X. Önskar du råd på plats och offert på arbetet? Fyll i kontaktformuläret!
Fråga
Jag är intresserad av en trygghetsvakt till krypgrund. Undrar över den här uppgraderingen som man kan köpa till, varför behöver man en sån?
Räcker det inte med bara trygghetsvakten?
Har sett andra avfuktare som kostar mellan 15000-20000kr, varför är den här så billig?
Är det en elektriker eller byggfirma som kopplar i såna fall in en trygghetsvakt?
Svar
Vi har flera uppgraderingar som hjälper till vid mer extrema fel i grunden såsom höga halter av radon, redan etablerade skador med tex lukt och ovanliga konstruktioner såsom svårigheter att ventilera grunden tillräckligt.
Ytterst få behöver mer än vårt standardsystem.
Jag skulle ändra på frågan. Varför är de flesta konkurrenter så dyra?
Idag är vi störst på krypgrundsskydd i Sverige men närmare 70% av alla nya hus som byggs med krypgrund.
Vi har levererat runt 10 000 system och har extremt lite reklamationer.
Systemet är konstruerat för egen installation men vi kan erbjuda installationshjälp i hela Sverige.
Det du behöver är att få fram ett väggurtag i grunden då vi har stickpropp på systemet.
TrygghetsVakten Krypgrund 50m är 50 meter och är en så kallad dubbelledad värmekabel. Detta innebär att returströmmen går inne i värmekabeln. Detta förenklar ofta installationen då enbart ena änden på värmekabeln är ansluten i styrenheten. Den finns även i 30 meter och 60 meters versioner.
Är krypgrunden större eller avdelad behöver du två eller flera enheter.
Kan jag montera TrygghetsVakten i betongbjälklag?
I en del hus är bjälklagskonstruktionen i betong istället för det mer traditionella bjälklaget i trä. Detta var en vanlig konstruktion på 60 70 talet när det byggdes radhus och kedjehus.
Att bygga i betong har vissa fördelar men denna typ av fastighet är minst lika utsatta för fukt som en traditionell krypgrund. Fördelen är att betongen inte bryts ner av angreppet men det kan likväl växa mögel och mikrobiell lukt är inte ovanligt.
Det är ofta nödvändigt att förborra och använda plugg när du skruvar upp enhet och värmekabel.
När du monterar värmekabeln med skruv och plugg är det viktigt att inte klämma kabeln. Använd de medföljande eller köp större klammer typ JR8-10 och böj inte fast kabeln.
Normalt så räcker det med en klammer per 2 meter när du skruvar upp den.
I en del fastigheter har man limmat fast cellplast på undersidan av betongbjälklaget. Vid den typ av konstruktion bör du kontakta oss innan du monterar värmekabeln.
Kan bli värre om man installerar TrygghetsVakten i krypgrunden? Kan det bli värre om man installerar en exempelvis sorptionsavfuktare?
Till skillnad från äldre typer av avfuktare, såsom sorptionsavfuktare eller kondensavfuktare, tätar man aldrig grunden vid installation av TrygghetsVakten. Att täta grunden kan vara en stor risk. Om avfuktningslösningen får ett driftsavbrott kan det bli ett mycket ogynnsamt klimat på mycket kort tid och mögelpåväxt är ett faktum.
Med TrygghetsVakten rätt installerat är det inte möjligt att skapa ett värre klimat än utgångsläget. Vid ett eventuellt driftsavbrott är det värsta som kan hända att klimatet återgår till ursprungsläget.
Hur mycket ström drar TrygghetsVaktens avfuktare i krypgrunden?
Förbrukningen är beroende av klimatet i grunden samt storleken av krypgrunden. Normal förbrukning i ett krypgrund är 8 kwh per kvm och år. I ett hus med 100 kvm byggyta är en normal årsförbrukning 800-900 kwh från andra året beroende på vilken avfuktare du väljer. Under första året så bör man räkna med minst det dubbla då grunden ska torkas ut. Det kan handla om minst ett par hundra liter vatten liter vatten som ska torkas bort.
Energiförbrukningen är som störst under den varma delen av året för att vara nära noll under den kalla årstiden. Oftast brukar elpriserna vara som lägst under sommaren.
Då alla hus har olika förutsättningar är det mycket svårt att avgöra exakt förbrukning. Har du bristfällig dränering, fuktiga grundmurar, ett större fukttillskott på grund av markförhållanden eller saknar marktäckning så ökar detta förbrukningen.
Energiförbrukningen varierar också mellan olika år precis som vädret varierar. Fuktigt väder kommer med en viss fördröjning också in i grunden.
Ligger huset sjö- eller kustnära kan även detta påverka förbrukningen eftersom att det ger ett fuktigare klimat i krypgrunder. En traditionell avfuktare så som sorptionsavfuktare drar normalt två till tre gånger mer energi i samma utrymme. Detta gör TrygghetsVakten Krypgrund eller Pro-X till ett mycket energieffektivt alternativ.
Är det så att din grund under ett torrt år inte skulle behöva någon avfuktning från TrygghetsVakten krypgrund så drar den endast 0,03W eller 0,3 kWh på ett år. Det är det som krävs för att hålla igång fuktövervakningen.
Normalförbrukning efter andra året med TrygghetsVaktens krypgrundsavfuktare med åldersbeständig plast mot marken i grunden.
-TrygghetsVakten Krypgrund 6-15 kWh per kvm och år
-TrygghetsVakten Pro-X 4-13 kWh per kvm och år
-Sorptionsavfuktare DH4 / DH6 16-30 kWh/ per kvm och år. DH6 ligger normalt ca 20% lägre än DH4.
Isoleras marken i krypgrunden sänks förbrukningen ofta dramatiskt ner till hälften, se optimera förbrukningen.
Hur lång tid skall det ta innan jag kan se något resultat i min krypgrund?
Tiden för avfuktning till ett mögelsäkert klimat varierar en del. Dels beror det på hur fuktigt det är initialt i krypgrunden och dels på vilken årstid det är. Man kan säga att normalt så skall det visa tydligt resultat efter två månader oavsett årstid och klimat. Dock så kan det ta upp till ett år innan krypgrunden är helt nedtorkad.
Det är viktigt att tänka på att TrygghetsVakten inte avser att driva ner den relativa fuktigheten till en exakt nivå som är fallet med de flesta av marknadens sorptionsavfuktare utan mäter och sedan åtgärdar om det är risk för mögelpåväxt beroende på temperatur och även tidsrymd. Dvs TrygghetsVakten har mer än 9000 olika kombinationer mellan tid, relativ fuktighet (RF) och temperatur förprogrammerat. Detta innebär att vi kan acceptera avsevärt högre fuktnivåer under tider då det är exempelvis kallare i krypgrunden eller om det är efter en period av torrare klimat. Allt för att hushålla med energiförbrukning och miljö. Att göra en relevant uppföljning med en TrygghetsVakt installerad gällande risken i grunden med en hygrometer krävs att man har bakgrund som mykolog.
Enklast att kontrollera om det är tillräckligt torrt är med en en mätare som mäter fukthalten i virket i grunden. En så kallad fuktkvotsmätare.
Önskas en fuktkontroll av en TrygghetsVakten certifierad installatör så fyll gärna i kontaktformuläret.
Varför har ni valt värmekabel istället för att använda ett vanligt fläktelement typ kupévärmare?
Fördelarna med värmekabeln framför värmefläkt är flera.
Behöver Trygghetsvakten stå på hela året, eller kan den stängas av vintertid?
Ja det är lämpligt att ha TrygghetsVakten påslagen hela året. TrygghetsVakten är ett helt automatiskt system. TrygghetsVakten styrs på groförutsättningar på 10 000-tals olika sorters mögel och inte på en specifik fuktnivå, som de äldre avfuktningssystemen. När det är möjligt för mögelsporer att växa kommer TrygghetsVakten att vara aktiv och hindra detta. TrygghetsVakten kommer aldrig att avfukta om det inte är nödvändigt.
Blir det inte bättre med en sorptionsavfuktare?
Nej, men ungefär lika bra. TrygghetsVakten är en fullgod ersättare för äldre metoder för avfuktning såsom sorptionsavfuktare för att förhindra mögel och rötskador. I praktiken är den oftast ännu effektivare eftersom TrygghetsVakten är underhållsfri och därmed inte försämras med tiden. Dessutom är energiåtgången oftast avsevärt lägre än på krypgrundsavfuktare som sorptionsavfuktare. Se HÄR för en jämförelse mellan TrygghetsVakten och Sorptionsavfuktare.
Vart tar fukten vägen när TrygghetsVakten avfuktar?
Det första som händer när man värmer krypgrunden är att den relativa luftfuktigheten sjunker. Det går relativt snabbt och beror på att varm luft kan bära mer fukt än kall. Det är bra att sänka den relativa luftfuktigheten eftersom det är den som bestämmer hur mycket fukt som tas upp i byggnadsmaterialet, vilket i sin tur styr risken för mögel och rötangrepp.
På lite längre sikt kommer krypgrunden också att torka ur, och det beror på att den uppvärmda luften som ventileras ut bär mer fukt än den som ventileras in. Principen är densamma som gör att det blir torrt inomhus på vintern när ni har värmen på, att utrymmen som i genomsnitt är varmare än sin omgivning torkar ut.
Hur vet jag att TrygghetsVakten avfuktar som den skall?
Över 20 000 avfuktare levererade sedan starten, tillsammans med våra tester i klimatkammare och fältstudier visar att TrygghetsVakten som installerats med rätt kapacitet helt eliminerar risken för mögel och röta. Du kan också själv kontrollera klimatet i utrymmet med hjälp av lite olika verktyg. Det säkraste är att använda sig av en en fuktkvotsmätare. Med fuktkvotsmätaren kan du mäta fuktinnehållet i trämaterial och på sätt ta reda på om det föreligger någon risk för mögel. Probiksindikatorer är ett annat sätt att kontrollera resultatet.
Vi tillämpar dessutom nöjd kund garanti som ger dig ett år att testa avfuktaren. Är du inte nöjd kan du lämna tillbaka anläggningen och få 95% av summan tillbaka. Läs mer här om nöjd kund garanti.
Hur kontrollerar TrygghetsVakten mögelrisken?
TrygghetsVaktens sensorer mäter luftfuktighet, temperatur och tid för att få fram ett så kallat klimatvärde. Detta klimatvärde jämförs sedan med groförutsättningarna för 10 000-tals olika röt- och mögelsvampar. När klimatet gör det möjligt för sporer att växa avbryter TrygghetsVakten denna process genom att värma luften. Tack vare den smarta styrningen är TrygghetsVakten en extremt energisnål avfuktare.
Jag vill få ner energiförbrukningen ytterligare. Går det?
Ja det går. Ett bra sätt är att isolera grunden med hjälp av krypgrundsisolering eller annan markisolering. Genom att isolera grundmur och mark skapar man en varmare grund och på det sättet ett gynnsammare klimat.
Man kan även laborera med hur mycket ventilation du har öppet i krypgrunden. Bra att veta är att om du stänger ner för mycket ventilation kan du motverka TrygghetsVakten. Om ventilationen är mindre än den fuktmängd som frigörs från byggmaterial, grundmur och marken kan du i praktiken skapa ett fuktigare klimat. Läs mer HÄR om optimering av TrygghetsVakten Krypgrund.
Kontakta oss på TrygghetsVakten för offert på installation av våra energieffektiva avfuktare. Vi hjälper er skydda huset mot fukt, mögel och radon.
Västra Rydsvägen 122 196 31 Kungsängen
031-760 2000
info@trygghetsvakten.se
”*” anger obligatoriska fält