PEAB skyddar ny vind i Stockholm

TrygghetsVakten Skyddar nytt flerbostadshus i centrala Stockholm.

Våren 2008 monterades TrygghetsVakten Vind på ett nybyggt flerbostadshus invid Tegnérlunden i Stockholm.

 

Per-Ivan Hagberg, Peabs platschef på bygget berättar:

-Vår projekterare fick kalla fötter en dag när han insåg att vinden inte skulle klara sig med den vanliga uteluftsventilationen. Vi bygger så energisnåla hus idag, att i princip ingen värme läcker upp på kallvinden och det här i kombination med platta tak gör att risken för kondensskador är stor vintertid med nattutstålning som kraftigt kyler ned takkonstruktionen. Därför såg vi oss om efter en säker lösning, och valet föll på TrygghetsVakten.

TrygghetsVakten Vind bygger på principen att enbart ventilera kallvinden när det är gynnsamt. Det här betyder att vinden ventileras när det är torrare ute än inne på vinden. De perioder då det är fuktigt ute står ventilationen stilla, för att hindra uppfuktning av vinden. På det här sättet uppnås en fuktsäker och trygg vind.

Smidig montering

Magnus Eklund och Johan Månsson monterade fuktstyrningen och fläktarna en försommardag i maj.

Magnus Eklund säger:

-Det var snabbt gjort, i och med att vi fick komma in i ett tidigt skede. Innan lösullen har sprutats in på vinden har man full rörelsefrihet och då blir det lättare att installera. Peab visste vad de sökte och kontakten med företaget har varit smidig och trevlig. Svåraste momentet har väl varit att hitta parkeringsplats såhär i centrala Stockholm…

 

Akademiska hus och Peab studiebesök 2013-03-13

TrygghetsVakten gjorde tillsammans med Elisabeth Bolme Akademiska hus i Uppsala och Johan Eskilsson på Peab under vintern ett gemensamt besök med fuktkvotsmätning under den för vindar fuktigaste tiden.  Mögelfritt och en fuktkvot på 13-14%!  Dvs med beröm godkänt.